Malostranské náměstí 203/14, 118 00 Praha 1
+420 257 219 744
Pondělí - Pátek
Sobota
  8:00 - 18:00
10:00 - 18:00

Aktuality

Povinné informace související s účinností GDPR od 25. 5. 2018

 

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

poskytované v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 (dále jen „Nařízení GDPR“)

 

Fragnerova lékárna U Černého orla (dále jen „lékárna“ nebo „poskytovatel“ nebo „správce“) tímto v souladu s ustanovením článku 12 a 13 Nařízení GDPR svým zákazníkům – fyzickým osobám, kteří jsou ve smyslu článku 4 odst. 1 Nařízení subjekty údajů a jejichž osobním údajům je tak ve smyslu a v režimu Nařízení poskytována ochrana, poskytuje následující informace, sdělení a poučení.

 

1/ SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ /Správcem osobních údajů je Magistraliter s.r.o., sídlem Žlebská 1617, 19016 Praha 9, IČ 01390384. Pokud má pacient (dále též „klient“ či „zákazník“) dotaz ohledně zpracování osobních údajů, je možné se na nás obrátit též prostřednictvím emailu [lékárna.orel(zavináč)seznam.cz].

 

2/ ÚČEL A ROZSAH ZPRACOVÁNÍ / V lékárně jsou osobní údaje zákazníků zpracovávány v těchto případech:

  • potřebujeme osobní údaje pro poskytování zdravotních služeb v rozsahu daném zákonem o poskytování zdravotních služeb a prováděcích právních předpisů – pro možnost efektivně se zákazníkem při poskytování lékárenské péče komunikovat a informovat jej například o zhotovení individuálně připravovaného léčivého přípravku nebo stavu požadavku na objednání léčiv potřebujeme zpravidla i telefonní číslo nebo e-mail. 
  • zpracování osobních údajů nám ukládá přímo právní úprava – protože jsme povinni vést dokumentaci o poskytované lékárenské péči, musíme evidovat rodné číslo pacienta, v případě předepsaných léčivých přípravků nehrazených ze systému veřejného zdravotního pojištění musíme uchovávat daný předpis, na kterém je uvedeno i jméno a příjmení, rodné číslo a bydliště pacienta; protože nám právní úprava ukládá, abychom poskytování zdravotních služeb řádně vyúčtovali a evidovali, zpracováváme údaje nezbytné pro splnění náležitostí účetních a daňových dokladů apod.;
  • zákazník se zpracováním souhlasí – v případě, že nám k tomu zákazník udělí souhlas, může dojít ke zpracování rovněž dalších osobních údajů –souhlas zákazníka je vždy informovaný a konkrétní co do účelu, rozsahu a doby zpracování osobních údajů, zákazník má právo jej kdykoliv odvolat.

Osobní údaje jsou námi zpracovány v rozsahu, v jakém nám je zákazník poskytl. Osobní údaje, které od zákazníka požadujeme, může zákazník vždy odmítnout poskytnout. Pokud jde ale o takové údaje, jejichž poskytnutí jsme povinni vyžadovat, nemůžeme v takovém případě související službu poskytnout.

 

3/ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ / Pokud lékárna zpracovává osobní údaje zákazníka na základě jeho souhlasu, poskytovatel je oprávněn po zákazníkovi požadovat, aby poskytnutí souhlasu písemně potvrdil. Poskytne-li zákazník poskytovateli takový souhlas, může jej kdykoli, jakoukoli formou a bez jakékoli sankce odvolat. Odvoláním souhlasu není dotčeno oprávnění poskytovatele tyto osobní údaje zákazníka v nezbytném rozsahu nadále zpracovávat k účelům, k nimž poskytovateli svědčí jiný ze zákonných důvodů zpracování. Pro samotné poskytnutí zdravotních služeb není souhlas se zpracováním osobních údajů nutný, poskytovatel poskytnutím souhlasu zákazníka ke zpracování jeho osobních údajů nepodmiňuje poskytnutí zdravotních služeb.

 

4/ UCHOVÁVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ / Osobní údaje zákazníka uchovává poskytovatel po dobu nezbytně nutnou a v rozsahu nezbytně nutném k dosažení daného účelu zpracování, tj. po dobu trvání smluvního vztahu mezi poskytovatelem a zákazníkem a následně pak po dobu, kterou je poskytovatel povinen tyto údaje uchovávat dle obecně závazných právních předpisů, a to vždy právě v rozsahu nezbytném pro splnění povinností poskytovatele. Kromě toho je poskytovatel oprávněn osobní údaje zákazníka v nezbytném rozsahu uchovávat i pro účely ochrany a/nebo uplatňování případných práv a nároků poskytovatele vyplývajících ze smluvního vztahu mezi poskytovatelem a zákazníkem, a to po dobu, dokud nedojde k promlčení případných nároků podle příslušných ustanovení občanského zákoníku.

 

5/ ZPRACOVATELÉ A PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ / Osobní údaje zákazníka mohou být poskytnuty třetím osobám, které poskytovateli poskytují účetní, právní či IT služby v zájmu zajištění řádného plnění povinností lékárny stanovených jí obecně závaznými právními předpisy či v zájmu uplatnění a/nebo ochrany nároků a práv poskytovatele vůči zákazníkovi. Před předáním osobních údajů třetí osobě je vždy poskytovatelem s touto osobou uzavřena písemná smlouva upravující zpracování osobních údajů, která obsahuje příslušné záruky pro zpracování osobních údajů. Osobní údaje mohou být zpřístupněny i dalším subjektům, ale vždy pouze tehdy, pokud jim bude svědčit zákonný důvod pro přístup k těmto osobním údajům (např. orgány činné v trestním řízení, jiné kontrolní orgány se zákonným zmocněním pro přístup k informacím).

 

6/ POUČENÍ O PRÁVECH ZÁKAZNÍKA / Zákazník má právo požadovat od poskytovatele přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, a vznést námitku proti zpracování, za podmínek stanovených Nařízením GDPR má právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, a to ve smyslu článků 15 až 21 Nařízení GDPR. Zákazník má dále právo být bezodkladně informován o jakémkoli případu porušení zabezpečení osobních údajů, které může mít za následek vysoké riziko pro práva a svobody fyzických osob. Zákazník má rovněž právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů (resp. jiného dozorového úřadu s působností v oblasti ochrany osobních údajů, bude-li zřízen), má-li za to, že poskytovatel při zpracování osobních údajů (vč. případných vyřizování žádostí zákazníků) postupuje v rozporu s Nařízením. Informace o opatřeních přijatých na základě žádosti zákazníka dle čl. 15 až 22 Nařízení budou zákazníkovi poskytnuty bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce od obdržení žádosti. Při zpracování osobních údajů zákazníka nebude docházet k automatizovanému rozhodování ani profilování ve smyslu čl. 22 odst. 1 a 4 Nařízení.

 

Toto prohlášení je veřejně přístupné na zde internetových stránkách správce.

 

---------------

1. 1. 2018

Všem návštěvníkům našeho webového portálu, rovněž pacientům a klientům naší lékárny přejeme vše nejlepší v roce 2018, zejména pevné zdraví, hodně sil, štěstí, radosti a pohody, pevné nervy s naším zdravotnictvím a mnoho osobních i pracovních úspěchů.

 

 

 

Děkujeme za Vaši přízeň a těšíme se opět na Vaši návštěvu.

 

Vaše Fragnerova lékárna U Černého orla.

 

---------

17. 10. 2017

 

Naše lékárna se uzavřením od 10.30 do 11.00 h dne 18. 10. 2017 připojí k PROTESTU LÉKÁRNÍKŮ.

 

Podobný protest (zavření svých ordinací) plánují na uvedený den také lékaři.

 

MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ SVÝM PŘEHLÍŽIVÝM PŘÍSTUPEM A OPAKOVANÝM ODMÍTÁNÍM OPRÁVNĚNÝCH POŽADAVKŮ LÉKÁRNÍKŮ PŘISPĚLO K LIKVIDACI JIŽ DESÍTEK LÉKÁREN, ZEJMÉNA NA VENKOVĚ A MALÝCH MĚSTECH.

 

PROTO DNE 18. 10. 2017  SYMBOLICKY ZAVÍRÁME NAŠI LÉKÁRNU NA 30 MINUT, ABYCHOM JI, JAKO MNOHO NAŠICH KOLEGŮ, NEMUSELI POZDĚJI ZAVŘÍT NAVŽDY.

 

Situace je již kritická a opravdu neúnosná. Stát  lékárníkům  opakovaně  přidává  povinnou  administrativu, které nás doslova okrádá o čas, ale  naše  příjmy  nám stát jen  snižuje  a  bez  řádného zdůvodnění  odmítá  všechny  naše  návrhy  na  nápravu.  Odmítáme diktát  státu.  Pro  zajištění  kvalitní lékárenské  péče je současný stav neúnosný a přístup stávajícího ministerstva zdravotnictví nepřijatelný.

 

Lékárníci požadují následující - a naše lékárna se k těmto požadavkům také připojuje:

 

1) dorovnání příjmu prostřednictvím úhradové vyhlášky jako ostatním zdravotníkům

2) principiální změnu financování lékárenské péče

3) spravedlivý přístup ministerstva zdravotnictví ke všem typům zdravotnických zařízení

 

Rovněž, stejně jako lékaři, odmítáme nekoncepční zavádění elektronizace způsobem, který práci lékárníkovi a lékaři jen zkomplikuje, nic nezjednodušší a pacientovi nic významného nepřinese.

 

JSME V TOM PROTO VŠICHNI SPOLEČNĚ – VY, PACIENTI, I MY, LÉKÁRNÍCI A LÉKAŘI.

 

Za Fragnerovu lékárnu U Černého orla

PharmDr. Zbyněk Sklenář, Ph.D. - vedoucí lékárník

 

-------------

10. 10. 2017

 

Z důvodu výpadku hromadně vyráběného léčivého přípravku ENTIZOL POR TBL NOB 250 MG připravujeme adekvátní náhradu magistraliter (individuální příprava) - jak pro humánní, tak veterinární využití.

 

Dávku 250 mg připravujeme do tobolek velikosti "1", které se snáze polykají (většina lékáren připravuje do větších tobolek velikosti "0", které se polykají hůře). A jako plnivo nepoužíváme laktózu.

 

Tam, kde je zapotřebí nižší dávka, než 250 mg, upravíme dávku v tobolce dle požadavku předepisujícího lékaře. Dávku 125 mg a nižší, pak připravujeme do tobolek velikosti "3", tedy jedny z nejmenších, co jsou k dispozici.

 

Výdej léčivého přípravku je vázán na lékařský předpis.

 

-------------

26. 7. 2017

 

Rádi bychom Vás informovali, že od 6. 8. 2017 máme

pravidelně otevřeno i o nedělích od 11 do 17 hodin

 

Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

 

Dále si dovolujeme informovat všechny naše partnery a kolegy, pacienty, klienty a zákazníky, že

od  28. 7. do 31.8. 2017 z provozních důvodů posunujeme otevírací dobu ve všední dny na 8.30 h.

 

Děkujeme za pochopení.

 

 

Fragnerova lékárna U Černého orla

---------------------------

 

25. 7. 2017

 

Dovolujeme si informovat, že stále připravujeme

pilokarpinové orální kuličky (při xerostomii, výdej na lékařský předpis).

 

Dále

 

Heparinový emulgel ("krém dr. Bártíka") připravujeme ze substancí, je tak celý plně hrazený ze zdravotního pojištění, tedy bez doplatku pacienta.

 

Z novinek připravujeme náhradu za zrušené přípravky:

 

Mykoseptin krém (volně prodejný)

Dalacin T sol (výdej vázán na lékařský předpis)

 

Fragnerova lékárna U Černého orla

---------------------------

 

19. 3. 2017

 

Dovolujeme si informovat, že stále připravujeme prednisonové čípky (náhrada za Rectodelt 100 mg supp., výdej na lékařský předpis).

 

Aktuálně máme k dispozici naší lékárnou připravovaný latanoprostový viskózní roztok 0,005% 10 g za cenu 334,- Kč. Zdůrazňujeme, že se jedná o léčivý přípravek, jehož výdej je vázán lékařským předpisem a není hrazen z veřejného zdravotního pojištění. Přípravek vydáváme výhradně na lékařský předpis (na recept pacientovi nebo na žádanku lékaři).

 

Fragnerova lékárna U Černého orla

---------------------------

 

30.12.2016

 

Dne 31. 12. 2016 máme otevřeno 9:00 - 17:30 h.

 

Fragnerova lékárna U Černého orla

---------------------------

 

30.12.2016

Všem návštěvníkům našeho webového portálu, rovněž pacientům a klientům naší lékárny přejeme vše nejlepší v novém roce 2017, především pevné zdraví, hodně sil, štěstí, pohody, a mnoho osobních i pracovních úspěchů.

 

 

Děkujeme za Vaší přízeň a těšíme se opět na Vaší návštěvu.

 

Vaše Fragnerova lékárna U Černého orla.

 

---------------------------------

 

30.7.2016

Pracoviště je nově zařazeno mezi specializovaná centra pro poradenství a péči o pacienty s Alzheimerovou chorobou. Akreditace je udělena ČLnK a ČALS konkrétnímu farmaceutovi.

Hlavním cílem je provádět prvotní záchyt pacientů s kognitivní poruchou, realizovat vyšetření paměti pomocí konkrétních dotazníkových metod. Na základě vyhodnocení pak bude pacientovi vypracována závěrečná zpráva s doporučením.

 

Konzultace a poradenství se provádí na základě předchozího objednání prostřednictvím e-mailu, časová náročnost je asi 60 minut. Bližší informace v sekci Konzultace.

 

---------------------------------

 

30.7.2016

Rádi bychom Vás informovali, že od 31. 7. do 31. 10. 2016 máme otevřeno i o nedělích od 12 do 17 hodin

 

Těšíme se na Vaši návštěvu. 

 

-----------------------------------------

 

12.5.2016

Rádi bychom vás informovali, že připravujeme magistraliter náhradu za nedostupnou kožní mast Bactroban. Jedná se o 2% koncentraci antibiotika mupirocinu v makrogolovém základu, připravujeme tedy velmi obdobný přípravek (stejná léčivá látka ve stejné koncentraci ve stejném základu).

 

V případě, že by lékař požadoval větší množství, stačí jej uvést na recept, jinak vydáváme 15 g (velikost HVLP Bactroban).

 

V případě, že by lékař požadoval jiný základ (například bílou vazelínu - ta je obsažena v přípravku Bactroban nasal), opět je možno uvést v předpisu.

 

---------------------------------

 

9.5.2016

Z důvodku výpadku není již několik týdnů k dispozici paracetamol pro děti ve formě suspenze.

 

Naše lékárna proto připravuje paracetamolovou perorální suspenzi magistraliter - 

v množství 100 ml, v koncentraci jako u vyráběných přípravků - 24 mg v 1 ml.

 

Přípravek má příjemnou pomerančovou vůni a chuť, neobsahuje umělá sladidla a je volně prodejný.

 

----------------------------------------

 

30.4.2016

Mast Framykoin pořád není dostupná jako hromadně vyráběná, naše lékárna však stále nabízí vhodnou alternativu, na kterou si pacienti již zvykli a chválí si jí (někteří dokonce více, než původní Framykoin).

Přípravek, který jsme pojmenovali NEOSEPT FCO máme připravený do zásoby, pacient tedy nemusí čekat na "namíchání".

 

Při této příležitosti bychom rádi varovali před paušálním použití nevhodné náhrady, která obsahuje erythromycin - viz článek...
http://magistraliter.cz/aktuality/detail/100

 

----------------------------------

 

25.4.2016

Dovolujeme si informovat, že z důvodu nemoci budeme mít tento čtvrtek, 28. 4. 2016, otevřeno až od 10.30 h.

Děkujeme za pochopení.

 

-----------------------------------

 

25.4.2016

Dovolujeme si informovat, že připravujeme varianty tzv. Bendových kapek (kojenecké, dětské s hydrokortisonem i dětské bez hydrokortisonu, dospělé s hydrokortisonem i bez hydrokortisonu) a máme je ihned k výdeji.

Tyto kapky připravujeme ze substancí (nikoliv z HVLP), tedy lege artis. Tím, že je hydrokortison v přípravku suspendován, jsou kapky stabilní.

Přípravek je vázán na lékařský předpis.

 

 

Dále stále připravujeme permethrinové krémy a permethrinové emulze.

Nejčastěji předepisovanou koncentrací je 5%.

Přípravek je vázán na lékařský předpis.

 

-----------------------------------

 

20.1.2016

Rádi bychom informovali lékaře-pediatry a pacienty, že nově připravujeme dětské čípky s prednisonem 100 mg (náhrada za HVLP Rectodelt supp.) a dětské čípky s dexamethasonem 3 mg (vhodnější u menších dětí). Výdej je vázán lékařským předpisem. Jelikož máme čípky připravené do zásoby, jsme schopni je ihned expedovat a také můžeme vydat například jen 2 čípky, dle počtu uvedených na receptu od lékaře.

 

Lékař může napsat recept například následovně:

 

Rp.

Supp. prednisoni pro infant. 100 mg

D. t. d. No. II (duas)

D. S. ....

 

Rp.

Supp. dexamethasoni pro infant. 3 mg

D. t. d. No. III (tres)

D. S. ....

 

Pro případné dotazy jsme k dispozici na e-mailové adrese lékárny.

 

----------------------------------------

 

25.12.2015

Všem návštěvníkům našeho webového portálu přejeme vše nejlepší v novém roce 2016, především pevné zdraví, hodně sil, štěstí, pohody, a úspěchů.

 

Děkujeme za Vaší přízeň a těšíme se opět na Vaší návštěvu.

 

Vaše Fragnerova lékárna U Černého orla.

 

OBJEDNÁVKOVÝ
FORMULÁŘ

Veterinární ordinace
U stříbrné kočičky





Fragnerova lékárna

Fragnerova lékárna

Fragnerova lékárna

Fragnerova lékárna

Fragnerova lékárna


Created by obsah.info, 2015